Beställ boxen

Kampanj!

Vinn en hushållsassistent från Ankarsrum

Starta din prenumeration senast den 20 oktober så har chans att vinna en riktig drömprodukt för bakningen: Ankarsrum Assistent Original (värde: 5495 kr)!

Ankarsrum Assistent Original

Så här går tävlingen till

  1. Starta en prenumeration på Bakboxen.
  2. Skicka ett mejl till info@bakboxen.se där du berättar vad som är det bästa med Bakboxen.
  3. Bästa förklaringen vinner!
Glöm inte att ange ditt namn och kontaktuppgifter i mejlet. Lycka till!

Mer om produkten

Med varje Assistent Original AKM6220 baspaket följer tillbehör som kommer att underlätta ditt köksarbete och ge dig ovärderlig hjälp vid bakning av allt från sockerkakor till surdegsbröd.

AKM 6220PP inklusive:
7 liters kittel med jäslock, degrulle, degkrok, degskrapa, 3.5 liters vispskål med ballong- och mördegsvispar.

Färg: Valfri
Rekommenderat pris: 5495:-

Om Ankarsrum

Köksmaskinen Assistent Original har sina anor ända tillbaka till 1937 då Electrolux köpte rättigheterna till maskinen och namnet från ett bolag i Eskilstuna. Assistent Original var då en köksmaskin för professionellt bruk och ansedd vara väl stor för vanliga hushåll. Civilingenjör Alvar Lenning fick därför i uppdrag att designa om köksmaskinen till en modell som passade för såväl vanliga hushåll som lanthushåll. Lenning byggde in de olika delarna i ett strömlinjeformat skal i lättmetall som gav maskinen ett genomarbetat helhetsintryck och var lätt att hålla ren. Motorstativet lackerades i en beige/crèmefärg, kitteln utfördes i rostfritt stål och kniv och rulle var i trä. År 1940, mitt under brinnande världskrig, lanserade electrolux nya köksmaskinen Assistent Original som fick ett mycket positivt motagande. Det var också en maskin som anpassad för svenska förhållanden och svensk matlagningskultur.